Familie

Familien


Den nærmeste familien er liten. Irene og jeg har vært gift siden 1974. Vi har bodd i Asker siden 1983, avbrutt av et opphold i Haugesund i 1986-88.


Irene


Irene (født i 1943) er bunadtilvirker. Dette er en betegnelse på et gammelt verneverdig håndverk. I flere år har hun drevet et enkeltmannsforetak, Irenes Bunadverksted.  Hun underviser ved Asker Husflidslags kurs i bunadsøm og har hatt lærlinger i bunadtilvirkerfaget. En bok, "Bunadbrodering", har hun også skrevet sammen med Ellen Wigaard Scheel.


Opp gjennom årene har hun brodert og montert bunader fra mange kanter av landet. De senere år har hun benyttet mer tid på reparasjon av gamle bunader. Yrket er ikke lukrativt økonomisk sett, men det gir mange gleder. Kanskje særlig er det morsomt når konfirmanter tar på seg sin nye bunad. Da skjer det noe med dem. De blir stolte i blikket og rette i ryggen. De føler seg fine og de stråler.


I 2014 fikk hun Norges Husflidslags gullnål med diplom for sin innsats for dette verneverdige håndverksfaget.


Søren


Selv er jeg (født i 1942) pensjonert direktør fra Storebrand. Gjennom nesten 40 år har jeg hatt forskjellige lederstillinger innen IT, HR, skadeforsikring, livsforsikring og sparing. Jeg har deltatt i en rekke utvalg, styrer og prosjekter utenfor Storebrand, både nasjonalt og internasjonalt. Jeg har vært opptatt av samfunnsansvar og at også finansnæringen skal bidra til å utvikle samfunnet på en positiv måte. Det er tilfredsstillende at Storebrand har tatt en aktiv rolle i dette arbeidet, bl a gjennom mikrofinansiering og samfunnsansvarlige investeringer.


Ståle og Ingrid


Ståle (født i 1981) er musiker og pedagog. Han har en bachelor (klaver og pedagogikk) og en master (klaver) fra Musikkhøyskolen i Oslo (2008). Han underviste noen år i musikk ved Steinerskolens videregående i Oslo. Ved Bærum Kulturskole ledet han Lørdagsskolen for unge musikktalenter i noen år. De er nå bosatt i Sandefjord, der han underviser i musikk vet Sandefjord videregående skole. Han er gift med Ingrid (2009).


Ingrid (født i 1982) er utdannet sykepleier (2008) og helsesøster (2010). Hun har i flere år arbeidet som helsesøster i Sandefjord. Ingrid er også musikkinteressert og spiller trompet. Hun spilte bl a i Sandefjord Brassband, som ble Norgesmestere i Brassband i 2005.


Håvard (født i 2010) og Magnus (født i 2013) har fått en god start på livet med omsorgsfulle foreldre. De deltar i mange aktiviteter, og musikkinteressen er nok arvet. Begge blåseinstrumenter.


Oppdatert 25.11.2020